Schilderwerk buiten

Schilderwerk buiten

Buitenschilderwerk beschermt jouw woning tegen allerlei weersomstandigheden in ons koude Nederland. Is jouw buitenschilderwerk toe aan vernieuwing? Lees hier alles over de klus, handige tips en de kosten die wij als buitenschilder rekenen.

Buitenschilderwerk: de kosten
Wil je de buitenkant van jouw woning laten schilderen, ga dan voor de beste kwaliteit. Zo kun je rekenen op een langdurig mooi resultaat en dat je niet over een jaar al weer terug bij af bent. Wie kan jouw woning nou beter schilderen dan een buitenschilder met jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van het vak. Je bent vast benieuwd naar de kosten voor het uitbesteden van het schilderwerk buiten. Is de volledige buitenkant van jouw woning toe aan een nieuwe lik verf, dan is het makkelijk om een totaalprijs met ons af te spreken. Omdat dit vaak een grote klus betreft kunnen wij als buitenschilder een scherpe prijs voor jou maken. De gemiddelde kosten voor het uitbesteden van jouw volledige buitenschilderwerk zie je hieronder:

Type woningGem. totaalprijs buitenschilderwerk incl. btw
Appartement€ 1.000
Tussenwoning€ 1.500
Hoekhuis of 2 onder 1 kap€ 3.000
Vrijstaand huis€ 6.000

Is niet de volledige woning toe aan nieuw schilderwerk, maar bijvoorbeeld alleen het kozijnen of de gevel? Houd dan rekening met de onderstaande gemiddelde kosten die wij rekenen voor buitenschilderwerk:

BuitenschilderGem. prijs incl. verf, materiaal en btw
Per m²€ 40
Per uur€ 45

Zoals je ziet hanteren wij een schilder tarief per m² en een tarief per uur. Voor relatief makkelijk en snel uit te voeren schilderwerk, zoals het schilderen jouw gevel of schutting, rekenen wij voor buitenschilderwerk meestal een tarief per m². Gaat het om gedetailleerder schilderwerk, zoals het schilderen van jouw kozijnen, dan is dat relatief gezien meer schilderwerk en zijn wij hier meer tijd aan kwijt. Wij rekenen voor het buitenschilderwerk in deze gevallen vaak een uurtarief.

Goedkope buitenschilder

Onze scherpe prijzen
De juiste manier om uw pand binnen of buiten te schilderen, hangt af van de aard van het oppervlak. Elke ondergrond vraagt een eigen behandeling. Elke soort aanslag heeft een eigen aanpak nodig. Dit betekent dat de prijzen variëren per oppervlakte. Toch hebben onze tarieven één ding gemeen: ze zijn allemaal zeer scherp! Wilt u uw gevel laten reinigen tegen scherpe prijzen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies of vraag direct een gratis Offerte bij ons aan.

Wij zijn werkzaam in een straal van 300 km van Doetinchem, ook in Duitsland en België wij komen dus ook bij jouw in de buurt, Daarbij rekenen wij geen voorrijkosten!

De juiste manier om uw pand binnen of buiten te schilderen, hangt af van de aard van het oppervlak. Elke ondergrond vraagt een eigen behandeling. Elke soort aanslag heeft een eigen aanpak nodig. Dit betekent dat de prijzen variëren per oppervlakte. Toch hebben onze tarieven één ding gemeen: ze zijn allemaal zeer scherp! Wilt u uw gevel laten reinigen tegen scherpe prijzen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies of vraag direct een gratis offerte bij ons aan.

Wij zijn voornamelijk werkzaam in midden Nederland, maar ook in Duitsland en België wij komen dus ook bij jouw in de buurt, Daarbij rekenen wij geen voorrijkosten!

 

schilderwerk buiten
buitenschilderwerk
buitenschilderwerk aftrekbaar
buitenschilderwerk hoogglans of zijdeglans
buitenschilderwerk woning
buitenschilderwerk kleuradvies
buitenschilderwerk btw

Ongetwijfeld het meest besproken onderwerp: het weer in Nederland. Minder besproken is de grote impact ervan op het buitenschilderwerk. Kwalitatieve onderhoud en duurzame bescherming van je houtwerk is daarom erg belangrijk. Met de nadruk op duurzaam. Want de klasse die Groen schilders levert wordt des te meer zichtbaar na een paar jaar. Wanneer je ontdekt hoe de verf zich houdt.

Een goed begin is het halve werk. Onze buitenschilders weten dat en beginnen daarom altijd met een uitgebreide inspectie van de staat van het houtwerk. Pas als houtrot geen schijn van kans meer maakt, starten we met het schilderwerk. Met uiterste precisie. Wij realiseren ons wat het buitenschilderwerk met je woning doet. De ene woning is de andere immers niet. En smaken verschillen.

Daarom nemen we de tijd voor onze projecten en kijken onze buitenschilders naar de héle woning. Inclusief de omgeving en lichtinval. We selecteren zorgvuldig de juiste verfsystemen en zoeken de perfecte kleurencombinatie. Alles voor een esthetisch verantwoord resultaat dat past bij de omgeving, je woning – en vooral bij jouw wensen.

Ben je opzoek naar een Door onze expertise op het gebied van schilderwerk zijn wij in staat jouw pand te voorzien van de “verfjas” die het nodig heeft. In een kleur die jij wenst en die bij de sfeer van de woning c.q. het zakenpand en de omgeving past. Uiteraard werken we met professionele materialen. Door de ontwikkelingen van de verven is het mogelijk om langer in de herfst en winter door te werken, al of niet met afscherming.

Als wij bij jouw schilderen zien wij uw pand van heel dichtbij. Wij letten dan niet alleen op het schilderwerk, maar wij kijken ook naar eventuele andere problemen die u van afstand niet kunt waarnemen. Je kunt hierbij denken aan loodwerk dat stuk is, scheuren in metselwerk, ondeugdelijke voegen, stucwerk dat gebreken vertoont enz. Als u dat wilt, zoeken wij in overleg met u een oplossing die bij je past.

Ook voor een meerjarige onderhoudsplan kunt u bij ons terecht. Wij houden de staat van het schilderwerk bij en zorgen ervoor dat je woonhuis of bedrijfspand er perfect uit blijft zien.

Vereniging Eigen Huis helpt eigen woningbezitters met het onderhoud van hun woning. (Buiten)schilderwerk is een van de meest voorkomende en meest uitbestede onderhoudsklussen. Naast onze handige Eigen Huis Schilderservice, bieden we praktische informatie over het onderhoud van het schilderwerk van je woning.

Wie zijn houtwerk goed wil beschermen, redt het niet met alleen een kwast en een pot verf. Bij perfect buitenschilderwerk komt meer kijken.

Goed onderhoud waarborgt de waarde van je huis. Dus of je nu zelf op de ladder klimt of een schilder inhuurt: zorg dat de schilderklus grondig wordt gedaan. Dat voorkomt na een paar jaar afbladderende verf, openspringende naden en houtrot. De volgende tips van Vereniging Eigen Huis voor perfect buitenschilderwerk helpen je daarbij.

12 buitenschilderwerk tips

 1. Schilder bij de juiste temperatuur (tussen de 10 en 30 graden Celsius)
  2. Maak voor je gaat schuren de kozijnen schoon
  3. Verwijder houtrot
  4. Kit naden en kieren af
  5. Gebruik plamuur beperkt
  6. Schilder ook de onder- en bovenkant van kozijnen
  7. Los eventuele gebreken aan het binnenschilderwerk op
  8. Rond scherpe randen aan kozijnen af
  9. Herstel klemmende ramen en deuren
  10. Gebruik de juiste materialen, kwasten en verf
  11. Voorkom zakkers en blaasjes 
  12. Gebruik voldoende lagen verf

Goed buitenschilderwerk loont

Ook als er geen verkoopplannen zijn, is het zaak om het schilderwerk buiten goed te onderhouden. Want als je te laat actie onderneemt, vallen de herstelkosten hoger uit, zegt John Kersemakers bouwkundig specialist bij de vereniging. ‘Als bijvoorbeeld kozijnen niet goed beschermd zijn met een verflaag, trekt het water in het hout en kan houtrot ontstaan. Dan moet je bovenop de verf ook de kosten voor een houtreparatie betalen.’

Download gratis e-book met 12 schildertips

Benieuwd naar de uitleg van deze tips? Lees het in het gratis e-book van Vereniging Eigen Huis. Is je huis toe aan nieuw schilderwerk, maar heb je geen tijd of zin om het zelf te doen? Vraag dan jouw schilderofferte aan via onze schilder service. Doe je mee, dan klaart een gekwalificeerde schilder de klus. Onze expert controleert het resultaat. Je krijgt de beste garantie voor een scherpe prijs.

Buitenschilderwerk | Kosten, Tips, Hoe vaak en hoe veel lagen en zelf doen of niet?

Het buitenschilderwerk zorgt voor behoud van je woning en voorkomt rotten. Mooi schilderwerk aan de buitenzijde van je huis resulteert in waardebehoud en soms zelfs meerwaarde van je huis.
Mooi geschilderde kozijnen zijn de kers op de taart voor je huis
Soms wordt er nog wel eens lacherig gedaan over het buitenschilderwerk. Mensen doen dat ‘even snel’ in de avonduren of op een zaterdag maar komen er dan al snel achter dat het resultaat te wensen over laat. Anderen nemen echt de tijd of huren een prof in. Bekijk de buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk

Goed buitenschilderwerk is afhankelijk van 2 zaken:
A De kwaliteit van de schilder/ zijn schilderwerk
B De kwaliteit van de verf

Schilder voor buitenschilderwerk
A Punt A is dus de schilder zelf. Dit is in mijn ogen nog net iets belangrijkers dan de juiste verf gebruiken en kopen. Je kunt nog zo’n goede verf hebben, als het niet goed is aangebracht zal het veel sneller weer opnieuw geschilderd moeten worden. Blazen onder de verf, te dunne of te dikke verflagen en het ontbreken van goed voorwerk (schuren/ eventueel bijwerken en gronden) kunnen door een goede kwaliteit verf nooit opgelost worden.

De verf
Punt B is dus de verf zelf en deze is ook erg belangrijk. In mijn ogen/ ervaring net wat minder dan van de schilder zelf maar slechte verf kan nooit opgelost worden door ‘het netjes schilderen’ met de slechte lak.

Tips

Het is dus echt een een-tweetje tussen mens en materiaal bij het beste buitenschilderwerk. Zelf schilderen kan prima als je wat ervaring/ handigheid en tijd hebt. Schilder niet in de regen of in volle zon en vergewis jezelf van de juiste stappen voor het schilderwerk. Deze stappen zijn afhankelijk van de staat van je huidige buitenschilderwerk op de kozijnen (is het ‘nog wel oké’ of ‘zie je er al blank hout doorheen met rotte plekken’.

Wat is het belangrijkste bij buitenschilderwerk?
Een verffabrikant zal bewerken dat iedereen makkelijk met zijn verf het beste resultaat krijgt en geeft de vakman niet genoeg credits in mijn ogen. Aan de andere kant gaan de meeste vakschilders weer een beetje nonchalant om met de verhouding tussen zichzelf en de gebruikte verf. De schilder zelf zal namelijk al snel beweren dat de soort verf niet zoveel uitmaakt maar dat met name hijzelf verreweg de bepalende factor is voor een lange levensduur van de verflaag op de buitenkozijnen. Vakmensen hebben nogal de neiging om alles ondergeschikt te maken aan ‘vakmanschap’.

Zelf doen

Bij het buitenschilderwerk is zijn bijdrage (nogmaals) de belangrijkste maar we moeten het schilderen nu ook weer niet verheffen tot rocket-science. Als je je er voldoende in verdiept zoals genoemd dan kunnen de meeste mensen dit best zelf waarbij ze een eindkwaliteit krijgen die zeker wel op 75% van een professionele schilder kan liggen.

Valkuilen
Het probleem waar ik het echter in de praktijk fout zie gaan zijn de volgende:

Men neemt niet genoeg tijd om te schilderen (een compleet huis kost zomaar 2 weken of langer)

Men volgt niet de juiste stappen, schuurt te veel of schildert gewoon onhandig

Goede materialen
Natuurlijk moet je goede verf voor buiten gebruiken of laten gebruiken. Wij hebben de beste verf voor buiten kozijnen getest en daar kwam het merk Sikkens het beste uit het vergelijk met Sigma, Wijzonol, Drenth en bouwmarktverven.

De winnaar

De beste verf voor buiten kozijnen is de Sikkens Rubbol XD link ►

Voordelen

Blijft het langste mooi

Levensduur kosten zijn daardoor laag

Makkelijk te schilderen

Nadelen

Duur

Onze Conclusie

Rating:
★ ★ ★ ★ ★

Sikkens Rubbol XD aanbieding?
Klik hier ►

De beste verf voor de kozijnen buiten met de meeste stemmen is de Sikkens Rubbol XD. Deze verf gaat het langste mee waardoor je minder vaak hoeft te (laten) schilderen.

Door de uitstekende weervastheid en duurzaamheid dalen de kosten over de levensduur. Dat verantwoord de hoge prijs van een blik Sikkens Rubbol XD.

Streeploos schilderen

Deze Sikkens Rubbol XD is makkelijk streeploos te schilderen en is het meest dekkend. Daarnaast geeft het de beste kantenbescherming op de externe hoeken van een kozijn. Hierdoor Dat is belangrijk omdat dit over de jaren heen de punten zijn waar hout het snelst zichtbaar kan worden. Deze Rubbol XD is voorkomt dit dus het beste waardoor het hout mooier blijft en niet snel gaan rottenmet herstelkosten als gevolg.

De juiste manier om uw pand binnen of buiten te schilderen, hangt af van de aard van het oppervlak. Elke ondergrond vraagt een eigen behandeling. Elke soort aanslag heeft een eigen aanpak nodig. Dit betekent dat de prijzen variëren per oppervlakte. Toch hebben onze tarieven één ding gemeen: ze zijn allemaal zeer scherp! Wilt u uw gevel laten reinigen tegen scherpe prijzen? Neem dan Contact met ons op voor een vrijblijvend advies of vraag direct een gratis Offerte bij ons aan.

Hoe wij werken?

Vakmanschap. Daar staan wij voor. Secuur, stipt en zorgvuldig – zo schildert Groen. We hebben geduld, oog voor detail en hechten minstens zoveel waarde aan de voorbereiding als aan de afwerking. Geen kozijn, deur of dakgoot blijft ongecheckt bij de inspectie van het houtwerk. Houtverbindingen controleren we extra goed. Zwakke punten in het schilderwerk worden hersteld en de kleinste gaten, kieren en zelfs haarscheuren worden opgevuld met speciale plamuur. Dan pas beginnen we met de afwerking. Al het houtwerk behandelden we met de juiste verfsystemen en per situatie selecteren we de juiste hoogglansverf zorgvuldig. Zo waarborgen we de perfecte kwaliteit en langdurig glansbehoud van het schilderwerk. En een stijlvol resultaat, waarmee jouw pand dé blikvanger van de straat wordt.

Met onze vakmanschap ontzorgen we jou volledig. Of je nu particulier, VvE of als bedrijf bij Groen aanklopt, op locatie gaat het ons om vertrouwen en respect. Heldere communicatie vinden we heel belangrijk. Voor, tijdens en na de klus. De zekerheid van een zorgeloos proces. Dat kun je van Groen Schilders verwachten.

Garantie op schilderwerk

Groen staat voor kwaliteit. We werken daarom enkel met de modernste verfproducten voor het buitenschilderwerk dat we leveren. We stellen maximale eisen aan de kwaliteit, zodat we een langdurig glansbehoud kunnen waarborgen. Kwaliteit en duurzaamheid van het schilderwerk staat hoog in het vaandel. Sterker nog, hiervoor staan we garant. Wij bieden namelijk 5 jaar garantie op de kwaliteit van zowel het buitenschilderwerk als binnenschilderwerk én de toegepaste schilderproducten.

Het is tijd voor duurzame kwaliteit. Het is tijd voor Groen. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. Nog niet overtuigd? Bekijk Groen’s buitenschilderwerk projecten in Amsterdam en laat je inspireren.Meticulous Planning

Nisi odio fuga, atque facilisis! Incidunt dictum non, vitae ipsa.

Completion On Time

Nisi odio fuga, atque facilisis! Incidunt dictum non, vitae ipsa.

Perfect Execution

Nisi odio fuga, atque facilisis! Incidunt dictum non, vitae ipsa.

Affordable Prices

Nisi odio fuga, atque facilisis! Incidunt dictum non, vitae ipsa.

Buitenschilderwerk huis

Garantie schilderwerk buiten

garantie schilderwerk 
buiten buitenschilderwerk hoe vaak
garantie op buitenschilderwerk
schilderwerk buiten hoe vaak
buitenschilderwerk hoeveel lagen
buitenschilderwerk om de hoeveel jaar
buitenschilderwerk welke verf
buitenschilderwerk tot wanneer
schilderwerk buiten schoonmaken

Architecture

A short description of this quality. Make these lines enticing enough to prove that you are the best in all you do.

Exterior Design

A short description of this quality. Make these lines enticing enough to prove that you are the best in all you do.

Landscape Design

A short description of this quality. Make these lines enticing enough to prove that you are the best in all you do.

Planning

A short description of this quality. Make these lines enticing enough to prove that you are the best in all you do.

Furniture Design

A short description of this quality. Make these lines enticing enough to prove that you are the best in all you do.

Interior Design

A short description of this quality. Make these lines enticing enough to prove that you are the best in all you do.

schilderwerk buiten wanneer

buitenschilderwerk temperatuur
buitenschilderwerk in de winter
kosten buitenschilderwerk tussenwoning
buitenschilderwerk regen

buitenschilderwerk kosten

buitenschilderwerk prijs
offerte buitenschilderwerk
kosten buitenschilderwerk jaren 30 woning kosten buitenschilderwerk woning

We provide the best service in industry

Add a line that tell users how easily they can get in touch with you