Behang fliesbehang

Behang

Inhoudsopgave

In dit deel over behang, wil ik graag met jou delen hoe je jouw huis op een unieke en stijlvolle manier kunt behangen. Hier volgt een uitgebreide inhoudsopgave van 9 paragrafen over behangen:

Hoe kies je het juiste behang voor jouw huis?

Overweeg de stijl van je huis en de kamer waar je het behang wilt hangen

Bepaal de functie van de kamer (slaapkamer, werkkamer, eetkamer, etc.)

Kijk naar de kleur van je meubels en muren

Overweeg hoeveel licht er in de kamer is

Wat zijn de verschillende soorten behang?

Vliesbehang

Papierbehang

Vinylbehang

Textielbehang

Behang op rol

Hoe bereid je de muur voor op het behang?

Maak de muur schoon

Repareer scheuren en putten

Verwijder eventuele verfresten

Hoe hang je behang op?

Meet de muur en bepaal hoeveel behang je nodig hebt

Knip het behang op maat

Breng behanglijm aan op de muur en op het behang

Hang het behang op en druk het goed aan

Hoe bevestig je het behang op de muur?

Gebruik behangstrips of behangclipjes

Zorg voor een strakke afwerking

Snijd overtollig behang weg

Hoe maak je de naden van het behang onzichtbaar?

Overlap de naden

Gebruik behangstift of behanglijm

Bedek de naden met behangrand

Wat moet je doen als het behang beschadigd raakt?

Verwijder het beschadigde stuk behang

Knip een nieuw stuk op maat

Hang het nieuwe stuk op en maak de naden onzichtbaar

Hoe onderhoud je het behang?

Veeg stof en vuil weg met een vochtige doek

Gebruik geen schurende of chemische producten

Voorkom direct contact met water

Wat zijn de voordelen van behangen?

Behang geeft je huis een unieke en persoonlijke uitstraling

Behang is eenvoudig aan te brengen en te vervangen

Behang is beschikbaar in veel verschillende stijlen, kleuren en patronen

Ik hoop dat deze informatie je helpt bij het kiezen van de juiste behangoplossing.

Behang

Behang is een dunne, papieren of textiele bekleding die op de wanden van een kamer wordt aangebracht. Het wordt vaak gebruikt om de wanden van een kamer een nieuwe uitstraling te geven of om beschadigingen te camoufleren. Er zijn verschillende soorten behang, zoals vliesbehang, papieren behang, textiele behang, en fotobehang. Elk type heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen, zoals duurzaamheid, gemakkelijkheid van aanbrengen, en de mogelijkheid om een specifieke sfeer te creëren.

Soorten behang

Er zijn verschillende soorten behang die beschikbaar zijn voor het decoreren van de wanden van een kamer. Hier zijn enkele van de meest populaire types:

Papieren behang:

Dit is de meest traditionele vorm van behang en wordt vaak gebruikt voor het decoreren van woonkamers, slaapkamers en halletjes. Het is gemakkelijk te installeren en verwijderen en beschikbaar in een breed scala van ontwerpen en kleuren.

Vliesbehang:

Dit is een populair alternatief voor papieren behang omdat het gemakkelijker te installeren is en minder foutgevoelig. Het is ook beter bestand tegen vocht en scheuren dan papieren behang.

Textiele behang:

Dit type behang is gemaakt van stoffen zoals zijde, linnen of katoen en is ideaal voor de verfraaiing van luxueuze woningen. Het is duurzaam en geeft een exclusieve uitstraling aan de wanden.

Fotobehang:

Dit type behang maakt gebruik van digitale afdruktechnologie om grote foto’s op de wanden af te drukken. Het biedt een unieke manier om een kamer te personaliseren met afbeeldingen van de natuur, steden of kunstwerken.

Vinyl behang:

Dit type behang is gemaakt van vinyl en is ideaal voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Het is bestand tegen vocht en gemakkelijk te reinigen.

Er zijn nog veel meer soorten behang zoals glasvezelbehang, zelfklevend behang, enz. Elk type heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen. Het is aanbevolen om de juiste keuze te maken voor de specifieke ruimte en de gewenste uitstraling.

 
Behang woonkaemer

Behangen, hoe doe je dat?

Het behangen van een kamer is een redelijk eenvoudige taak, maar het vereist wel enige planning en voorbereiding. Hier is een stapsgewijze handleiding voor het behangen van een kamer:

Voorbereiding:

Voordat u begint met behangen, moet u ervoor zorgen dat de wanden waarop u het behang wilt aanbrengen, schoon en glad zijn. Verwijder oude behang, repareer eventuele gaten of scheuren en zorg dat de wanden stof- en vetvrij zijn.

Meet de wanden:

Meet de wanden van de kamer en bereken hoeveel behang u nodig heeft. Houd er rekening mee dat u iets meer behang nodig zult hebben voor het knippen en het aanpassen van de patroondraad.

Bereid het behang voor:

Voordat u begint met behangen, moet u het behang een uur of twee laten week worden. Dit maakt het gemakkelijker om te knippen en te bevestigen.

Meet en knip het behang:

Meet het behang op de juiste lengte en knip het daar. Meet en knip vervolgens de volgende strook behang. Het is belangrijk om nauwkeurig te meten en te knippen om ervoor te zorgen dat de patroondraden op de juiste manier passen.

Bevestig het behang:

Gebruik behanglijm om het behang op de wand te bevestigen. Begin bij de bovenkant van de wand en werk naar beneden. Gebruik een behangborstel of roller om de luchtbellen uit het behang te duwen.

Voeg de stroken samen:

Voeg de stroken behang samen door ze nauwkeurig op elkaar te plakken. Gebruik een behangmes om overtollig behang weg te snijden.

Laat het behang drogen:

Laat het behang drogen voordat u de kamer gaat gebruiken. Dit kan enkele uren tot een dag duren, afhankelijk van de hoeveelheid lijm die u gebruikt.

Houd er rekening mee dat sommige soorten behang zoals vliesbehang, anders geïnstalleerd moeten worden volgens de gebruiksaanwijzing. Het is altijd aanbevolen om de gebruiksaanwijzing van het specifieke behang te lezen voordat u begint met behangen.

 

Papieren behang

Papieren behang is een van de meest traditionele en populaire soorten behang. Het is gemaakt van dun papier en wordt vaak gebruikt voor het decoreren van woonkamers, slaapkamers en halletjes. Papieren behang is beschikbaar in een breed scala van ontwerpen en kleuren, van subtiele en rustige patroontjes tot felle en uitbundige ontwerpen.

Een van de grootste voordelen van papieren behang is dat het gemakkelijk te installeren en verwijderen is. Dit maakt het een geweldige optie voor huiseigenaren die vaak van stijl veranderen of die een kamer op korte termijn willen opfrissen. Papieren behang kan ook gemakkelijk worden geverfd om een nieuwe look te creëren zonder de noodzaak om het helemaal te vervangen.

Papieren behang is ook een budgetvriendelijke optie voor het decoreren van een kamer. Het is een van de goedkoopste soorten behang op de markt en is beschikbaar in een breed scala van prijzen.

Een nadeel van papieren behang is dat het niet zo duurzaam is als sommige andere soorten behang. Het is gevoeliger voor scheuren en vocht dan bijvoorbeeld vliesbehang. Het is aanbevolen om papieren behang in droge en niet vochtige ruimtes te gebruiken.

In het algemeen is papieren behang een geweldige optie voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een gemakkelijke en betaalbare manier om een kamer op te frissen. Het is beschikbaar in een breed scala van ontwerpen en kleuren en is gemakkelijk te installeren en verwijderen.

 

Vliesbehang

 Vliesbehang is een populair alternatief voor traditioneel papieren behang. Het is gemaakt van een dunne, non-woven stof die bestaat uit cellulosevezels en polyester. Vliesbehang is bekend om zijn duurzaamheid, gemakkelijkheid van aanbrengen en minder foutgevoeligheid.

Een van de grootste voordelen van vliesbehang is dat het gemakkelijker te installeren is dan traditioneel papieren behang. Het hoeft niet eerst te worden geweekt en kan direct op de wand worden aangebracht. Dit maakt het een geweldige optie voor huiseigenaren die weinig ervaring hebben met behangen.

Vliesbehang is ook een geweldige optie voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Het is bestand tegen vocht en scheuren, waardoor het een duurzamere optie is dan papieren behang.

Vliesbehang kan ook gemakkelijk worden geverfd om een nieuwe look te creëren zonder de noodzaak om het helemaal te vervangen. Dit is een geweldige optie voor huiseigenaren die vaak van stijl veranderen of die een kamer op korte termijn willen opfrissen.

Een nadeel van vliesbehang is dat het iets duurder is dan papieren behang. Ook kan het moeilijker zijn om te repareren als er beschadiging optreedt.

In het algemeen is vliesbehang een geweldige optie voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een duurzame en gemakkelijk te installeren alternatief voor traditioneel papieren behang. Het is beschikbaar in een breed scala van ontwerpen en kleuren en is een geweldige optie voor vochtige ruimtes.

Textiele behang

Textiele behang is een luxueuze optie voor het decoreren van een kamer. Het is gemaakt van stoffen zoals zijde, linnen of katoen en geeft een exclusieve uitstraling aan de wanden. Textiele behang is beschikbaar in een breed scala van ontwerpen en kleuren, van subtiele en rustige patroontjes tot felle en uitbundige ontwerpen.

Een van de grootste voordelen van textiele behang is dat het zeer duurzaam is. Het is bestand tegen scheuren, vocht en verkleuring, waardoor het een geweldige optie is voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een duurzamere optie voor het decoreren van een kamer.

Textiele behang is ook een geweldige optie voor het creëren van een specifieke sfeer of stijl in een kamer. Het kan worden gebruikt om een warme en gezellige uitstraling te creëren of om een kamer een exclusievere uitstraling te geven.

Textiele behang is echter een van de duurdere soorten behang op de markt. Het is ook moeilijker te installeren dan papieren of vliesbehang. Het is aanbevolen om professionele hulp in te schakelen bij het installeren van textiele behang.

In het algemeen is textiele behang een geweldige optie voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een exclusieve en duurzame optie voor het decoreren van een kamer. Het is beschikbaar in een breed scala van ontwerpen en kleuren en kan worden gebruikt om een specifieke sfeer of stijl te creëren.

 
Behang textiele behang

Liever uitbesteden?

Strak schilderwerk. Snelle communicatie. Heldere afspraken.

Persoonlijk en betrouwbaar.

Snelle communicatie

Binnen 24 uur antwoord op jouw aanvraag

Straks schilderwerk

De hoogste kwaliteit en service

Heldere afspraken

5 jaar garantie op het uitgevoerde werk

Voor- en nadelen

 

Vergelijking van voor- en nadelen van verschillende soorten behang:

Soort behangVoordelenNadelen
Vinyl behang1. Gemakkelijk schoon te houden.  2. Duurzaam en waterbestendig.  3. Veel keuze in kleuren en dessins.1. Krasgevoelig.  2. Kan hol of plastiekachtig aanvoelen.  3. Minder ademend dan papieren behang.
Papieren behang1. Ademend en natuurlijk materiaal.  2. Veel keuze in dessins en structuren.  3. Gemakkelijk te verwijderen en opnieuw te plakken.1. Minder duurzaam dan vinyl behang.  2. Gevoelig voor vocht en schade.  3. Moeilijker schoon te houden dan vinyl behang.
Textielbehang1. Voegt warmte en textuur toe aan de ruimte.  2. Ademend en natuurlijk materiaal.  3. Gemakkelijk te verwijderen en opnieuw te plakken.1. Meer kostbaar dan andere soorten behang.  2. Minder duurzaam en gevoelig voor vocht en schade.  3. Moeilijker schoon te houden dan vinyl behang.
Behang met structuur1. Voegt diepte en textuur toe aan de ruimte. <br> 2. Gemakkelijk te verwijderen en opnieuw te plakken. <br> 3. Veel keuze in dessins en structuren.1. Krasgevoelig en moeilijk schoon te houden. <br> 2. Kan verouderd of gedateerd lijken. <br> 3. Minder geschikt voor kleine ruimtes.

Opmerking: Uiteindelijke keuze hangt af van persoonlijke smaak, gebruik en doel van de ruimte.

 

FAQ:

Als ervaren behanger, heb ik mijn kennis opgedaan in de wereld van hotels, weet ik dat behangen een geweldige manier is om een persoonlijke touch aan een kamer te geven. Of je nu op zoek bent naar een statement-muur of gewoon een nieuwe look voor je huis, er is een breed scala aan opties beschikbaar om uit te kiezen.

Een van de grootste voordelen van behangen is dat het een snelle en efficiënte manier is om een kamer te renoveren. In plaats van het schilderen van een muur, kunt u een nieuwe look creëren door gewoon het behang te vervangen. Behang is ook een geweldige manier om oneffenheden of scheuren in muren te verbergen.

Als u overweegt om uw eigen behang aan te brengen, is het belangrijk om te weten dat het een specifieke techniek vereist. Het is belangrijk om de juiste gereedschappen en materialen te gebruiken en de juiste manier van het aanbrengen van het behang te kennen. Maar met de juiste kennis en vaardigheden, kunt u een professioneel resultaat bereiken.

FAQ:

Wat is de beste manier om oud behang te verwijderen?

Het beste is om oud behang te verwijderen met behulp van een behangstripper, gevolgd door het schuren van de wanden om eventuele resten te verwijderen.

Kan ik behangen over geverfde muren?

Ja, u kunt behangen over geverfde muren, maar het is belangrijk om de wanden eerst voor te bereiden en te controleren of de verf in goede staat is.

Wat is de beste manier om behang aan te brengen?

Het beste is om behang in banen aan te brengen, beginnend in de hoek van de kamer en werkend naar de deur.

Hoe lang duurt het om een kamer te behangen?

Het hangt af van de grootte van de kamer en de complexiteit van de taak, maar gemiddeld duurt het ongeveer een dag.

Kan ik behang gebruiken in een badkamer of keuken?

Ja, er zijn speciaal behang voor vochtige ruimtes die bestand zijn tegen vocht en hitte.

 

Meer informatie over behang

Fotobehang

Fotobehang is een unieke en moderne optie voor het decoreren van een kamer. Het maakt gebruik van digitale afdruktechnologie om grote foto’s op de wanden af te drukken. Dit biedt een geweldige manier om een kamer te personaliseren met afbeeldingen van de natuur, steden, kunstwerken of zelfs eigen foto’s.

Een van de grootste voordelen van fotobehang is dat het een unieke manier is om een kamer te personaliseren. Het kan worden gebruikt om een specifieke sfeer of stijl te creëren of om een kamer een persoonlijke touch te geven.

Fotobehang is ook een geweldige optie voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een grote wanddecoratie. Het is beschikbaar in een breed scala van afmetingen, waardoor het een geweldige optie is voor grote wanden of hoge plafonds.

Fotobehang is echter een van de duurdere soorten behang op de markt. Het is ook moeilijker te installeren dan papieren of vliesbehang. Het is aanbevolen om professionele hulp in te schakelen bij het installeren van fotobehang.

In het algemeen is fotobehang een geweldige optie voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een unieke en moderne manier om een kamer te personaliseren. Het is beschikbaar in een breed scala van afbeeldingen en afmetingen en kan worden gebruikt om een specifieke sfeer of stijl te creëren.

 

Vinylbehang

Vinylbehang beschikbaar in een breed scala van prijzen. Bovendien is het gemakkelijk te installeren en te verwijderen, wat het een geweldige optie maakt voor huiseigenaren die vaak van stijl veranderen of die een kamer op korte termijn willen opfrissen.

Een ander voordeel van vinyl behang is dat het beschikbaar is in een breed scala van ontwerpen, zoals hout- of steenimitatie patroontjes, wat het een geweldige optie maakt voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een natuurlijke look.

Een nadeel van vinyl behang is dat het niet ademend is, wat kan leiden tot condensatie en schimmelvorming als het niet goed geïnstalleerd of onderhouden wordt. Het is ook belangrijk om te weten dat sommige soorten vinyl behang bevatten PVC wat niet goed voor het milieu is.

In het algemeen is vinylbehang een geweldige optie voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke, waterbestendige en gemakkelijk te installeren optie voor het decoreren van een kamer. Het is beschikbaar in een breed scala van ontwerpen en kleuren, waaronder hout- of steenimitatie patroontjes, en is ideaal voor gebruik in vochtige ruimtes.

 

Behanggereedschap

 

Als je besluit om je muur te behangen, zijn er een aantal gereedschappen die je nodig zult hebben om de klus te klaren. Hier is een lijst met de meest voorkomende gereedschappen die je nodig zult hebben:

Behangtafel: Dit is een essentieel gereedschap om te gebruiken bij het aanbrengen van behang. Een behangtafel maakt het gemakkelijker om het behang op maat te snijden en op te hangen.

Behangmes: Dit is een scherp mes dat wordt gebruikt om het behang op maat te snijden.

Behanglijm: Dit is een speciaal soort lijm dat wordt gebruikt om het behang op de muur aan te brengen.

Behanglijm roller: Dit is een soort roller die wordt gebruikt om de lijm op de achterkant van het behang te verdelen.

Behanglijm spatel: Dit is een soort spatel die wordt gebruikt om de lijm op de muur aan te brengen.

Behanglijm pan: Dit is een soort pan die wordt gebruikt om de lijm op te vangen.

Behanglijm spons: Dit is een soort spons die wordt gebruikt om de lijm op de muur aan te brengen.

Behanglijm sproeier: Dit is een soort sproeier die wordt gebruikt om de lijm op de muur aan te brengen.

Behanglijm verdunner: Dit is een soort oplosmiddel dat wordt gebruikt om de lijm te verdunnen.

Behangladder: Een ladder of trap, is essentieel om te gebruiken bij behangen omdat u vaak moet werken op plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn.

Behangpapier: Dit is een soort papier dat wordt gebruikt om het behang op te rollen.

Behangranden krabber: Dit is een soort krabber die wordt gebruikt om overtollige lijm of behangranden te verwijderen.

Behangafstomer: Dit is een soort gereedschap dat wordt gebruikt om het behang van de muur te krijgen.

Als u besluit om een muur te behangen, is het belangrijk om de juiste gereedschappen te hebben om de klus snel en efficiënt te klaren.

 

Behang aanbiedingen

Met verfrollers van bekende merken als Anza, Gamma en Praxis kun je altijd rekenen op kwaliteit. Maar wat nog beter is, is als je deze topmerken kunt scoren voor een fijne prijs. Bij ons ben je aan het juiste adres voor de beste verfroller aanbiedingen. Of je nu op zoek bent naar een kleine verfroller voor fijne details of een grote verfroller voor snelle en efficiënte verfklussen, wij hebben altijd wel een scherpe deal voor je in petto. Bekijk ons aanbod en maak je verfklus compleet met een topkwaliteit verfroller tegen een aantrekkelijke prijs.

Conclusie

Behangen is het proces van het bekleden van een muuroppervlak met behang, vereist gereedschap en materialen zoals behang, behanglijm, mes, waterniveau en rolmaat, begint met het berekenen en snijden van het juiste formaat behang, vervolgens wordt de muuroppervlak gereinigd en voorbereid, vervolgens wordt de behanglijm aangebracht op het muuroppervlak en op het behang, vervolgens wordt het behang aangebracht en gladgestreken, vervolgens wordt het behang afgesneden en uitgelijnd langs de boven- en onderkant, resulterend in een bekleed en afgewerkt muuroppervlak.

Deel deze pagina

Auteur - Gert Geijtenbeek

Auteur - Gert Geijtenbeek

Biografie Gert Geijtenbeek:
Gert Geijtenbeek is een professionele schilder met meer dan 30 jaar ervaring in het vak. Hij begon zijn carrière als leerling-schilder en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een ervaren vakman en eigenaar van Schildersbedrijf Geijtenbeek. Gert en zijn medewerkers, hebben in de loop der jaren talloze schilderprojecten aangepakt, van het schilderen van kleine appartementen tot het schilderen, spuiten en stucen van grote bedrijfspanden en monumenten. Hij heeft een brede kennis van verschillende soorten schildersgereedschap, verf en behandelingen en weet precies hoe hij deze moet aanbrengen om het beste resultaat te behalen. Gert is gepassioneerd over zijn werk en streeft altijd naar perfectie. Hij en zijn medewerkers hebben een goede reputatie opgebouwd in de schildersbranche en wordt geroemd om zijn professionele aanpak en zorgvuldige afwerking. Bovendien is Gert altijd bereid om zijn klanten te helpen en hun vragen te beantwoorden, wat hem een geliefd en vertrouwd figuur maakt bij zijn opdrachtgevers. Zijn afspraak is afspraak!